Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Centrometal ovlašteni servis

Centrometal ovlašteni servis Velika ekspanzija prodaje i ugradnje kotlova na pelete u poslijednjih nekoliko godina donjela je dobre rezulatate za prijašnje vlasnike kotlova na lož ulje u financijskom smislu, a u svakom slučaju za opće dobro u ekološkom smislu.

Ipak kotlovi na pelete su svojevrsni kotlovi na koje ložite u suštini drva odnosno drvenu prerađevinu. Iz tog razloga u odnosu na lož ulje potrebna je veća aktivnost i pažnja u radu Vašeg pelet ljubimca. Pelet kotlovi u ovisnosti o kvaliteti peleta koja je u Hrvatskoj ako nećemo reći prosječna, onda "nekontrolirana", stvara više ili manje pepela, ili prevedeno za krajnjeg korisnika brže ili sporije prlja tijelo kotla.

Pravilno podešena peć na pelete mora omogućiti plameniku poprilično dug rad bez čišćenja pepeljare i zadovoljavajuću efikasnost. Kako je veza između ta dva parametara upravo kvaliteta peleta kod podešenja i puštanja u rad pronalazi se optimalna količina zraka koja će spriječiti brzo prljanje peći, a opet neće bitno povećati potrošnju. S obzirom da je čistoća peći najvažnije ako želite efikasan rad pridržavajte se slijedećih planova čišćenja:

1. Čišćenje pepeljare i spremnika pepela nakon potrošenog jednog spremnika peleta cca 200 kg ili jednom u 5-7 dana

2. Čišćenje tijela kotla jednom u mjesec dana ili nakon potrošena četiri spremnika peleta

3. Čišćenje otvora za tubulatore i dimnjače jednom u dva mjeseca

Svaki od navedenih dijelova kada nije očišćen stvara probleme u radu plamenika i direktno utječe na povećanu potrošnju peleta. Zato ako Vam se čini da trošite više nego obično znači da je vrijeme za čišćenje.

Jednako tako preporučamo Vam jednom godišnje prije sezone grijanja ili prilikom ponovne nabavke peleta pozov ovlaštenog servisa da provjerimo rad i izvršimo godišnje čišćenje cijelokupnog sistema kako bi Vas on što duže ispravno i efikasno grijao.

Obratite nam se s povjerenjem.