Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Lipovica Ekonomik

Lipovica Ekonomik Radijatori Ekonomik izrađeni su tehnologijom tlačnog lijeva od aluminijske slitine čija korozijska stabilnost garantira gotovo neograničen vijek trajanja.

 

Svojim oblikom i bojom skladno se uklapaju u svaki interijer bez obzira da li je opremljen klasičnim ili suvremenim namještajem. Ljepota oblika i toplina radjatora Ekonomik stvaraju ugodan osjećaj sigurnosti toliko potreban u životu čovjeka.

 

Spajanje baterija :

Jedna je od značajnih prednosti radijatora Ekonomik jednostavna i brza montaža. Ako ne možete nabaviti bateriju željene veličine možete vrlo jednostavno dodati potreban broj članaka.
 

Za spajanje Vam je potrebno:

  • spojnica
  • brtva
  • ključ

 

Postupak je ovaj:

  • na spojnicu naviti do polovice brtvu Ø 5/4;
  • na članak uvrnuti u obje glavËine spojnicu do polovine navoja;
  • priljubiti glavčine drugog članka uz spojnicu;
  • kroz glavčine članka uvući ključ i naizmjeničnim uvrtanjem spojnica u gornjoj i donjoj glavčini spojiti članke u bateriju željene veličine.

Prilikom spajanja voditi računa o lijevom i desnom

 

Kvaliteta :

Na temelju eksperimentalnih ispitivanja i laboratorijskih analiza obavljenih na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilista u Zagrebu ustanovljeno je da radijatori Ekonomik izrađeni iz aluminijske slitine AlSi12Cu2 tijekom eksploatacije zadržavaju stalnu kvalitetu unutarnje površine, te da se brzina korozije nalazi ispod tolerantnih granica 0,1 mm/godinu (VOI-203S).
Ustanovljena brzina korozije je manja od 0,03 mm/godinu. Pored ispitivanja provedenih na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilista u Zagrebu kvaliteta se prati i tijekom proizvodnog procesa. Kontrola počinje kemijskom analizom taline i završava ispitivanjem nepropusnosti pojedinog članka i radijatorske baterije.

 

Priključenje na toplinski sustav :

Radijatori Ekonomik mogu se izravno uključiti u toplovodne sustave centralnog grijanja do 7 bara. Ogrijevni je medij u Ekonomik radijatorima umekšana ili demineralizirana voda. S obzirom na korozijsku stabilnost Ekonomik radijatora primjena medija ovisi samo o vrelovodnim kotlovima i izmjenjivačima topline. U manjim (individualnim) sistemima grijanja može za ogrjevni medij poslužiti i sirova voda. U većim direktnim ili indirektnim sistemima, kvaliteta vrele vode u mreži treba odgovarati kvaliteti vode propisanoj prema važećim normama vrijednosti demineralizirane ili umekšane vode koje treba održavati u granicama 7-9,5 a dopušten je normalan sadržaj hidrazina i sredstava za alkaliziranje prema zahtjevima za kvalitetom napojne vode vrelovodnih kotlova ili recirkulacijske tople vode.

Ambalaža :

Radijatori Ekonomik pakirani su u terrnoskupljajuću plastičnu foliju koja štiti radijator. Dok se radijator montira foliju ne treba skidati, samo se na priključnim mjestima i mjestima predviđenim za ovjes prorežu otvori. Foliju zadržati na radijatoru sve do završetka građevnih radova u objektu kako bi se radijator sačuvao od prašine i eventualnih ostećenja.

 Lipovica Ekonomik dimenzije

Jamstvo:

Za sve modele radijatora Ekonomik jamstvo je dvanaest godina uz uvjet da je montaža stručno izvedena i da je upotreba sistema grijanja ispravna. Napominjemo: kada sistem nije stalno u radu (vikendice) a vanjske temeperature padnu ispod -5 stupnjeva Celzija, voda u radijatoru može se smrznuti a radijator popucati. Da bi se to spriječilo, potrebno je vodi u sistemu dodati antifriz u dovoljnjoj koncentraciji. Jamstvo se ne odnosi na ostećenja nastala smrzavanjem.

 

  - Izračun potrebne snage radijatora

 

Tehničke karakteristike :

Lipovica Ekonomik karakteristike

 

Lipovica Solar

Lipovica Orion