Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Lipovica Orion

Lipovica Orion Radijator Orion je treća generacija u našoj proizvodnji i nastavlja tradiciju kvalitetu svojih prethodnika.

Izuzetnog dizajna, izrađen od aluminijske slitine koja omugućava brzi prijenos topline i gotovo neograničen vijek trajanja te bogatstvo palete boja.

Estetski i tehnički usavršen Orion će u svaki prostor unijeti obilje topline i stila.

 

 

Ambalaža

Radijatori su pakirani u termoskupljajuću plastičnu foliju koja štiti radijator. Dok se radijator montira foliju ne treba skidati; samo se na priključnim mjestima i mjestima predviđenim za ovjes prorežu otvori. Foliju je potrebno zadržati na radijatoru sve do završetka građevnih radova u objektu kako bi se radijator sačuvao od prašine i eventualnih oštećenja.

Priključenje na toplinski sustav

Radijatori mogu se izravno uključiti u sisteme centralnog grijanja: u toplovodni sistem do 8 bara i u sistem centralnog grijanja s parom do 4 bara. Ogrijevni je medij u radijatorima umekšana ili demineralizirana voda. S obzirom na korozijsku stabilnost Ekonomik radijatora primjena medija ovisi samo o vrelovodnim kotlovima i izmjenjivačima topline.
U manjim (individualnim) sistemima grijanja može za ogrjevni medij poslužiti i sirova voda. U većim direktnim ili indirektnim sistemima, kvaliteta vrele vode u mreži treba odgovarati kvaliteti vode propisanoj prema HRN M.E2.011.
pH vrijednosti demineralizirane ili umekšane vode treba održavati u granicama 7-9,5 a dopušten je normalan sadržaj hidrazina i sredstava za alkaliziranje prema zahtjevima za kvalitetom napojne vode vrelovodnih kotlova ili recirkulacijske tople vode.

Jamstvo

Za sve modele Orion jamstvo je dvanaest godina uz uvjet da je montaža stručno izvedena i da je upotreba sistema grijanja ispravna.
Napominjemo: kada sistem nije stalno u radu (vikendice), a vanjske temeperature padnu ispod -5 stupnjeva Celzija, voda u radijatoru može se smrznuti, a radijator popucati. Da bi se to spriječilo, potrebno je vodi u sistemu dodati antifriz u dovoljnoj koncentraciji. Jamstvo se ne odnosi na oštećenja nastala smrzavanjem.

Lipovica Orion dimenzije

Boja

Radijatori su obojani su dvoslojnom bojom (anaforetičkom temeljnom bojom i epoksi-poliesterskom praškastom bojom). Standardna boja je bijela, RAL 9016. Postoji mogućnost odabira i deset boja iz LIPOVICA PALETE BOJA koje će oplemeniti prostor u kojem živite i radite.

 

  - Izračun potrebne snage radijatora

 

Tehničke karakteristike :

Lipovica Orion karakteristike

 

Lipovica Ekonomik

Lipovica Solar