Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Lipovica Solar

Lipovica Solar Solar je aluminijski radijator nove generacije. Nova estetska linija radijatora Solar rezultat je pažljivog istraživanja želja kupaca.

Odlikuje se jednostavnošću i elegancijom oblika te odličnim termičkim osobinama. Izrađen je od aluminijske slitine koja omogućava brzi prijenos topline, a zbog svoje korozijske stabilnosti garantira gotovo neograničen vijek trajanja.

Spajanje baterija :

Za spajanje Vam je potrebno:
spojnica
brtva
ključ

 

 

Postupak je sljedeći:
na spojnicu naviti do polovice brtvu 1;
na članak uvrnuti u obje glavčine spojnicu do polovine navoja;
priljubiti glavčine drugog članka uz spojnicu;
kroz glavčine članka uvući ključ i naizmjeničnim uvrtanjem spojnica u gornjoj i donjoj glavčini spojiti članke u bateriju željene veličine.

Kvaliteta :

Na temelju eksperimentalnih ispitivanja i laboratorijskih analiza obavljenih na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilista u Zagrebu ustanovljeno je da radijatori Solar izrađeni izaluminijske slitine AISi12Cu2 tijekom eksploatacije zadržavaju
stalnu kvalitetu unutarnje površine, te da se brzina korozije nalazi ispod tolerantnih granica 0,1 mm/godinu (VDI-2035). Ustanovljena brzina korozije je manja od 0,03 mm/godinu. Pored ispitivanja provedenih na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilista u Zagrebu kvaliteta se prati i tijekom proizvodnog procesa. Kontrola počinje kemijskom analizom taline i završava ispitivanjem nepropusnosti pojedinog članka i radijatorske baterije. Radijatori Solar ispitani su sukladno europskoj razini EN 442 u WSPLab, Stuttgart, a CE oznaka potvrđuje da u potpunosti zadovoljavaju sve zahtjeve tržišta Europske Unije.

Jamstvo:

Za sve modele radijatora Solar jamstvo je dvanaest godina uz uvjet da je montaža stručno izvedena i da je upotreba sistema grijanja ispravna.
Napominjemo: kada sistem nije stalno u radu (vikendice), a vanjske temeperature padnu ispod -5 stupnjeva Celzija, voda u radijatoru može se smrznuti, a radijator popucati. Da bi se to spriječilo, potrebno je vodi u sistemu dodati antifriz u dovoljnoj koncentraciji. Jamstvo se ne odnosi na oštećenja nastala smrzavanjem.

Ambalaža:

Radijatori su pakirani u termoskupljajuću plastičnu foliju koja štiti radijator. Dok se radijator montira foliju ne treba skidati; samo se na priključnim mjestima i mjestima predviđenim za ovjes prorežu otvori. Foliju je potrebno zadržati na radijatoru sve do završetka građevnih radova u objektu kako bi se radijator sačuvao od prašine i eventualnih oštećenja

Boja:

Radijatori su obojani su dvoslojnom bojom (anaforetičkom temeljnom bojom i epoksi-poliesterskom praškastom bojom). Standardna boja je bijela, RAL 9016. Postoji mogućnost odabira i deset boja iz LIPOVICA PALETE BOJA koje će oplemeniti prostor u kojem živite i radite.

Lipovica Solar dimenzije

Priključenje na toplinski sustav:

Radijatori Solar mogu se izravno uključiti u toplovodne sustave centralnog grijanja do 7 bara.
Ogrijevni je medij u Solar radijatorima umekšana ili demineralizirana voda. S obzirom na korozijsku stabilnost Solar radijatora primjena medija ovisi samo o vrelovodnim tokovima i izmjenjivačima topline.
U manjim (individualnim) sustavima grijanja može za ogrijevni medij poslužiti i sirova voda. U većim direktnim ili indirektnim sustavima distribucije topline, kvaliteta vrele vode u mreži treba odgovarati kvaliteti vode propisanoj važećim normama. pH vrijednost demineralizirane ili umekšane vode treba održavati u granicama 7-9,5, a dopušten je normalan sadržaj hidrazina i sredstava za alkaliziranje prema zahtjevima za kvalitetom napojne vode vrelovodnih kotlova ili recirkulacijske tople vode.

 

 - Izračun potrebne snage radijatora

 

Tehničke karakteristike :

Lipovica Solar karakteristike