Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Mjerenje toplinske energije kalorimetrima | Cijena

Mjerenje toplinske energije kalorimetrima Poskupljenjem energenata iz mjeseca u mjesec pojačava se značaj uštede toplinske energije i pravilno očitavanje utroška toplinske energije.

U tu svrhu na povrat i polaz pojedinih jedinica objekta ugrađuju se mjerači utroška toplinske energije ili kalorimetri. Oni u novije vrijeme mogu i mjeriti utošak i u režimu hlađenja za što je potrebno posebno naglasiti namjenu.

 

Ono što je bitno kod odabira vrste kalorimetra je uz namjenu (grijanje ili grijanje i hlađenje) provjeriti dimenziju cijevovda (npr. 3/4", 1" ili 5/4",..) i saznati nominalni protok recimo 2 m3/h što se može približno odrediti s protokom cirkulacijske crpke. Po tim informacijama pristupa se ugradnji kalorimetra tako što se na polaz ugradi sonda, a u povrat ultrazvučni mjerač. Po izmjerenom protoku i toplinskom gubitku kao razlici temperature dobija se utrošena energija.

 

Da bi ste mogli očitane kWh mogli pretočiti u kn potrebno je da sve grane koje sudjeluju u potrošnji na jednaki način imaju ugrađene mjerače. Ukupni potrošeni kWh sa svih mjerača odgovaraju ukupnoj potrošnji energenta u kunama (nafta, struja, plin,..). Omjeri pojedinačne potrošnje i ukupne u mjerenom razdoblju množe se sa potrošnjom izraženom u kunama.

 

Cijena kalorimetra za 1" sa nominalnim protokom iznosi 1.699,00 kn.