Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Kotlovi za centralno grijanje na drva

Kotlovi za centralno grijanje na drva Peći i kotlovi za centralno grijanje na drva (kruta goriva) Ako računica pokazuje da je loženje krutim gorivom (drvima) najekonomičnije, ne treba se ustručavati i smatrati taj način primitivnim.

Danas postoje konstrukcije kotlova na kruta goriva visokog koeficjenta iskoristivosti i stupnja automatizacije loženja. U slučaju kombiniranih, prikladnih na loženje krutim i tekućim , pa čak i plinom ili peletima, neminovno je da svaki način loženja ima svoj stupanj iskoristivosti. Za svako pojedino gorivo u ložištu se razlikuju strujanja i procesi i ono mora biti tome prilagođeno ako se želi dobro iskoristiti. Stupanj iskoristivosti kod kotlova na kruta goriva kreće se od 74 do 92 posto, ovisno o kapacitetu kotla. Također razlikujemo kotlove i peći prema konstrukciji, bilo da su čelični kotlovi ili lijevanoželjezni (gusnati) kotlovi. Oba tipa konstrukcija imaju svoje mane i prednosti; kao što su brzina zagrijavanja, odnosno hlađenja, zadržavanje topline, veličina ložišta, pristupačnost ložišta, strujanje zraka, dimovod itd. Danas se proizvode moderni kotlovi na kruta goriva koja se mogu ložiti svim vrstama krutih goriva i drvnim ostacima, odlikuju se najsuvremenijom konstrukcijom i visokim iskorištenjem. Najsigurniji vodič za odabir kotla je znanje, odnosno poznavanje različitih konstrukcija i njihovih osobina.

Izdvajamo neke od najprodavanijih modela kotlova i peći za centralno grijanje na drva;

CENTROMETAL EKO-CK P

Čelični toplovodni kotlovi EKO-CK nazivnog toplinskog učina od 20 do 110 kW predviđeni su za loženje krutim gorivom, uljem ili plinom.

Namijenjeni su grijanju od najmanjih pa do velikih objekata bilo kao osnovni izvor topline ili što je danas sve češći slučaj kao alternativni izvor.

Mogućnost jednostavne ugradnje plamenika i kotlovske regulacije predstavlja posebnu vrijednost ovih kotlova. Izrađeni s u skladu s Europskom normom EN 303-5.   


Karakteristike kotlova EKO-CK:
 
-Toplovodni kotao za centralno grijanje predviđen za loženje s više vrsta goriva (kruto, tekuće ili plinovito), nazivnog toplinskog učina od 20 do110 kW.   

-Odgovarajuće dimenzionirano ložište, vođenje plinova izgaranja u tri prolaza i dodatno orebrene površine za izmjenu topline osiguravaju visoki stupanj iskorištenja kotla, što ga čini “štedljivim”.   

-Ekološki je prihvatljiv, za što posjeduje certifikate prema zahtjevnim ekološkim propisima austrijske pokrajine Štajerske (Fan lG).  

-Velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim krutim gorivom te jednostavno čišćenje i održavanje.

-Montaža oplate je jednostavna, brza i bez vijaka.

-Osnovna kotlovska regulacija plamenika dodatno se isporučuje, a postavlja se na tvornički pripremljeno mjesto na gornjem poklopcu oplate kotla.

-Kotao je ispitan i certificiran po europskoj normi EN 303-5 i EN 304 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu i proizveden u skladu s normom ISO 9001/2000.


KATALOG S TEHNIČKIM PODACIMA CENTROMETAL EKO-CK

Dodatna oprema:
 Obavezna (loženje krutim gorivom) - regulator propuha, ručni 4-putni miš ventil, a ako je kotao ugrađen na zatvoreni sistem grijanja - termički ventil, termički izmjenjivač, sigurnosno-odzračna grupa (2,5 bar) i ekspanzijska posuda.
 Obavezna (loženje peletima) - Cm Pelet-set, a ako je kotao ugrađen na zatvoreni sistem grijanja - termički ventil, termički izmjenjivač, sigurnosno-odzračna grupa i ekspanzijska posuda.
 Obavezna (loženje uljem/plinom) - kotlovska regulacija za kotao EKO-CK, uljni/plinski plamenik, a ako je kotao ugrađen na zatvoreni sistem grijanja - sigurnosno-odzračna grupa i ekspanzijska posuda.


JUNKERS SUPRACLASS COMFORT S  

JUNKERS SUPRACLASS COMFORT S

Supraclass Comfort S je kotao na kruta goriva od lijevanog željeza, a namjenjen je za grijanje manjih stambenih ili industrijskih zgrada. Kotlovi od lijevanog željeza na kruta goriva su moderni izvori topline s novom konstrukcijom izmjenjivača od lijevanog željeza koji je izvanredno otporan na niskotemperaturnu koroziju.


 
Preporučeno gorivo za ove kotlove je ogrjevno drva, ali moguća je i primjena ostalih vrsta goriva, kao što je koks, kameni ugljen ili briketi (osim mrkog ugljena), gdje se radni uvjeti i parametri kotla moraju prilagoditi dotičnom gorivu.


 
Supraclass comfort S moguće je koristiti u sustavima grijanja s vlastitom ili prinudnom cirkulacijom, te s tlačnom i ekspanzijskom posudom.

Prednosti:

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Kotao od lijevanog željeza

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Kotao se može instalirati kao primarni kotao ili kao dodatak već postojećoj kotlovnici  

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Povećano ložište prilagođeno za loženje drvom

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Lagano punjenje ložišta kotla

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Uključen je veliki spremnik za pepeo, te alat za čišćenje

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Mogućnost ugradnje sigurnosne termičke zaštite za osiguranje od pregrijavanja

Varijante:

<!--[if !supportLists]-->-       <!--[endif]-->Uređaj snage: 20, 26, 32, 36 i 42 Kw

KATALOG S TEHNIČKIM PODACIMA JUNKERS CERACLASS COMFORT S

 VIADRUS U22

VIADRUS U22

LIJEVANO ŽELJEZNI ČLANKASTI KOMBINIRANI KOTAO ZA LOŽENJE KRUTIM, TEKUĆIM ILI PLINSKIM GORIVOM     

Ovaj kotao je gotovo sinonim tvornice ŽDB VIADRUS i uz neka tehnološka poboljšanja nudi se na tržištu širom Europe već punih 80 godina. Članci od kojih je sastavljeno tijelo kotla načinjeni su od najkvalitetnijeg sivog lijevanog željeza koje ima bolje toplinske karakteristike i mehaničku otpornost od svih drugih materijala koji se koriste u kotlogradnji. Ljuskasti kristalizirani grafit čini zaštitni sloj na površini,  a ujedno  omogućava odličnu akumulaciju topline. Oblik ložišta i dimovodnih kanala savršeno je prilagođen iskorištenju energije nastale procesom izgaranja.  U osnovnoj izvedbi ovaj kotao namijenjen je za loženje krutim gorivom (drva, ugljen, briket i sl.), međutim, vrlo lako,  ako ga opremimo setom  za  plamenik, možemo ugraditi pretlačni plamenik na tekuća ili plinska goriva. Kotao možemo opremiti i bojlerom za potrošnu toplu vodu,  a time ćemo dobiti centralu  za centralno grijanje i pripremu PTV.

PREDNOSTI KOTLA SU: 

- gotovo neograničen životni vijek izmjenjivača topline 

- mogućnost upotrebe niskokaloričnih goriva bez utjecaja na trajnost kotla 

- visoka ekonomičnost pri upotrebi različitih vrsta goriva  

- upotreba različitih goriva u istom kotlu 

- mogućnost promjene učina promjenom članka 

- mogućnost zamjene oštećenog članka 

- mogućnost prelaska na drugu vrstu goriva 

- jednostavno čišćenje i održavanje  

- jamstvo 5 godina na lijevano željezno tijelo kotla    

KATALOG S TEHNIČKIM PODACIMA VIADRUS U22  

 Poduzeće VIADRUS je jedini češki proizvođač toplotne tehnike koji od 1993. godine ima certifikat kontrole kvalitete ISO 9001.

 

VIADRUS U22 lijevano željezo kotao na drva