Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Vaillant plinski kotlovi - zidni bojleri, kondezacijski bojleri, stojeći kotlovi

Vaillant turboTEC Pro Kombinirani uređaj za centralno grijanje i pripremu potrošne tople vode Nova generacija zidnih kombiniranih uređaja predstavlja iskorak u tehničkom i vizualnom smislu.

Unutar potpuno redizajniranog kućišta Vaillant je pripremio čitav niz tehnoloških unapređenja koja će pridonijeti još boljem radu uređaja. Zahvaljujući mikroprocesorskoj tehnologiji koja je u stalnoj vezi s osjetnicima u uređaju, rad će u potpunosti biti automatiziran i rukovođen zadanim parametrima. U slučaju bilo kakve smetnje uređaj će samostalno prepoznati novonastalo stanje te će blokirati sve funkcije. Mali LC displej i digitalno inormacijsko-analitički sustav ("DIA") korisniku pruža aktualnu informaciju o statusu uređaja te u slučaju bilo kave smetnje izbacuje šifru greške. Serija uređaj "pro" predstavlja standardnu izvedbu klasičnog kombiniranog uređaja za stambene prostore do cca. 150m2 te prosječne zahtjeve prema potrošnoj toploj vodi. U ponudi su uređaji s priključkom na dimnjak te uređaji s fasadnim priključkom.

Vaillant turbo TEC PlusVAILLANT atmoTEC/turboTEC pro VUW

Kombinirani uređaj za centralno grijanje i pripremu potrošne tople vode

Nova generacija zidnih kombiniranih uređaja predstavlja iskorak u tehničkom i vizualnom smislu. Unutar potpuno redizajniranog kućišta Vaillant je pripremio čitav niz tehnoloških unapređenja koja će pridonijeti još boljem radu uređaja. Zahvaljujući mikroprocesorskoj tehnologiji koja je u stalnoj vezi s osjetnicima u uređaju, rad će u potpunosti biti automatiziran i rukovođen zadanim parametrima. U slučaju bilo kakve smetnje uređaj će samostalno prepoznati novonastalo stanje te će blokirati sve funkcije. Mali LC displej i digitalno inormacijsko-analitički sustav ("DIA") korisniku pruža aktualnu informaciju o statusu uređaja te u slučaju bilo kave smetnje izbacuje šifru greške. Serija uređaj "pro" predstavlja standardnu izvedbu klasičnog kombiniranog uređaja za stambene prostore do cca. 150m2 te prosječne zahtjeve prema potrošnoj toploj vodi. U ponudi su uređaji s priključkom na dimnjak te uređaji s fasadnim priključkom.

    smanjene dimenzije i težina u odnosu na uređaje serije plus
    mali LC displej s "DIA" sustavom
    rad s minimalnim protokom od 1,5 l/min
    uređaj je vrednovan sa "**" što se tiče udobnosti tople vode
    integrirani osjetnici dimnih plinova kod dimnjačnih uređaja
    mikroprocesorska tehnologija s eBUS komunikacijom
    plamenik sa automatskom modulacijom (40-100%)
    zaštita od smrzavanja; zaštita od blokade crpke
    tihi rad koji doprinosi Vašoj udobnosti
    integriani digitalni osjetnik tlaka za stalni nadzor pritiska vode u sustavu grijanja
    integrirana dvostupanjska manualna crpka

 

VAILLANT atmoTEC/turboTEC plus VUW

Kombinirani uređaj za centralno grijanje te pripremu potrošne tople vode

Serija plus kombiniranog uređaja atmoTEC-/turboTEC predstavlja nadogradnju serije "pro" za složenije zahtjeve. Zahvaljujući povećanom sekundarnom izmjenjivaču u odnosu na uređaje serije "pro", "plus" uređaje odlikuje maksimalni komfor potrošne tople vode te su uređaji vrednovani sa "***" prema europskoj normi EN 13203. Upravljačka ploča kod "plus" uređaja u potpunosti je ergonomski prilagođena korisniku koji upravlja uređajem putem gumiranih potenciometara te putem velikog osvijetljenog displeja na kojemu se prikazuju osnovne informacije o statusu uređaja. Korisniku je na raspolaganju i funkcija toplog starta koja omogućava trenutnu raspoloživost potrošne tople vode. U ponudi su uređaji s priključkom na dimnjak ili u fasadnoj izvedbi za stambene prostore do cca. 250 m2.

    sve karakteristike kao i "pro" uređaj te dodatno:
    veliki osvijetljeni LC displej s "DIA"  sustavom
    ergonomski poboljšana upravljačka ploča s gumiranim potenciometrima
    uređaj je vrednovan s "***" - maksimalna udobnost tople vode
    povećani sekundarni izmjenjivač u odnosu na uređaje serije "pro"
    funkcija "toplog starta" za trenutno raspoloživu potrošnu toplu vodu
    funkcija "AtmoGuard" kod dimnjačnih uređaja za još veću sigurnost korisnika
    fleksibilna noseća konzola za korekciju grešaka kod instalacije
    integrirana dvostupanjska automatska cirkulacijska crpka

VAILLANT aquaBLOCK VUIVAILLANT aquaBLOCK VUI

Uređaj minimalnih dimenzija koji istodobno pruža maksimalnu udobnost grijanja i pripreme tople potrošne vode.

Širok samo 44 cm i klasične visine 80 cm, ovaj revolucionarni uređaj omogućuje zamjenu Vašeg kombiniranog zidnog uređaja za ovaj uređaj s integriranim spremnikom. Vaše potrebe za potrošnom toplom vodom su povećane, a Vaš stari uređaj više nije u skladu s Vašim zahtjevima. Želite ga zamijeniti, ali ne želite mijenjati mjesto postavljanja.... aquaBLOCK je rješenje za Vas! Svojim integriranim spremnikom smanjenih dimenzija uređaj omogućuje akumulaciju tople vode što smanjuje gubitke i potrošnju energije. Spremnik se dopunjava toplom vodom kod svakog paljenja, čime uvijek imate na raspolaganju pričuvu potrošne tople vode, uz mogućnost trenutnog ponovnog zagrijavanja nove vode. aquaBLOCK Vam omogućava istodobno tuširanje, odnosno korištenje tople vode na dva različita mjesta u stanu. Ovim uređajem dobivate 20 l/min tople vode temperature 38 C, što znači tople vode koliko želite.

    kombinirani uređaj s integriranim laminarnim spremnikom od 20l
    konstantna toplina potrošne tople vode
    velika udobnost tople vode pri višestrukom tuširanju
    kompaktne dimenzije
    jednostavno održavanje
    jednostavno rukovanje zahvaljujući "DIA" sustavu na upravljačkoj ploči

 

VAILLANT ecoTec proVAILLANT ecoTec pro

Kondenzacijski kombinirani uređaj za grijanje i pripremu potrošne tople vode

Primjenom kondenzacijske tehnologije moguće je ostvariti i do 17% uštede troškova grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju koristeći dodatno toplinu vodene pare iz dimnih plinova. Kod konvencionalnih uređaja vodena para se neiskorišteno gubi odvođenjem kroz dimovodnu cijev. Osim vrlo visokog stupnja iskoristivosti (110%) ovdje govorimo i o bitno smanjenoj emisiji štetnih tvari. Novu generaciju Vaillantovog zidnog kondenzacijskog uređaja ecoTEC pro odlikuju bitno smanjenje dimenzije u odnosu na dosadašnju generaciju uređaja. Unutar potpuno redizajniranog kućišta, Vaillant je osigurao čitav niz tehničkih poboljšanja od koji je svakako najbitniji poboljšani primarni izmjenjivač topline koji će osigurati još bolji kondenzacijski efekt te prijenos topline. Široko modulacijsko područje od 20% pa do 100% osigurat će savršenu prilagodbu uređaja aktualnoj potrebi za toplinom. ecoTEC pro uređaj predstavlja standardnu izvedbu kondenzacijskog zidnog uređaja.

    visoki stupanj iskoristivosti: 110 %
    komfor tople vode "**" prema europskoj normi EN 13203
    smanjene dimenzije u odnosu na dosadašnju generaciju uređaja
    mali LC displej s "DIA" sustavom
    funkcija toplog starta (trenutna raspoloživost toplom vodom)
    korištenje kondenzacijskog efekta i kod pripreme tople vode
    integrirani elektronski senzor pritiska vode u sustavu grijanja
    nova generacija elektronske ploče s eBUS komunikacijom
    opsežan hidraulički i dimovodni pribor

VAILLANT ecoTec plus

VAILLANT ecoTec plus

Kondenzacijski kombinirani uređaj za grijanje i pripremu potrošne tople vode


Primjenom kondenzacijske tehnologije moguće je ostvariti i do 17% uštede troškova grijanja u odnosu na konvencionalnu tehnologiju koristeći dodatno toplinu vodene pare iz dimnih plinova. Kod konvencionalnih uređaja vodena para se neiskorišteno gubi odvođenjem kroz dimovodnu cijev. Osim vrlo visokog stupnja iskoristivosti (110%) ovdje govorimo i o bitno smanjenoj emisiji štetnih tvari. Novu generaciju Vaillantovog zidnog kondenzacijskog uređaja ecoTEC plus odlikuju bitno smanjenje dimenzije u odnosu na dosadašnju generaciju uređaja. Unutar potpuno redizajniranog kućišta, Vaillant je osigurao čitav niz tehničkih poboljšanja od koji je svakako najbitniji poboljšani primarni izmjenjivač topline koji će osigurati još bolji kondenzacijski efekt te prijenos topline. Široko modulacijsko područje od 20% pa do 100% osigurat će savršenu prilagodbu uređaja aktualnoj potrebi za toplinom. ecoTEC plus uređaj predstavlja odgovor na složenije zahtjeve.

    sve karakteristike kao ecoTEC pro uređaj te dodatno:
    uređaj je vrednovan sa "***" što se tiče komfora tople vode (prema europskoj normi EN 13203)
    povećani sekundarni izmjenjivač u odnosu na "pro" uređaj
    veliki osvijetljeni LC dispej s "DIA" sustavom
    ergonomska upravljačka ploča s gumiranim potenciometrima
    integrirana dvostupanjska automatska crpka za sustav grijanja

Vaillant atmo VITVAILLANT atmo-/turboVIT VKC

Maksimalna udobnost uz minimalno korištenje prostora.


Kombinirani kotao atmo-/turboVIT VKC s učinom od 32 kW i s integriranim spremnikom tople vode od 120 litara pruža maksimalnu udobnost korištenja tople vode na više izljevnih mjesta istovremno te grijanje stambenog prostora. Sve potrebne komponente sustava integrirane su već unutar samog uređaja i spremne za rad: spremnik tople vode, dvije ekspanzijske posude, sigurnosni ventil, dvije crpke... U ponudi je uređaj s odvodom dimnih plinova u dimnjak (atmoVIT) te uređaj s koncentričnim odvodom dimnih plinova (turboVIT).

    jednostupanjski plamenik
    članci od lijevanog željeza
    stupanj iskoristivosti: 93%
    emisija štetnih tvari NOx < 150 mg/kWh
    uređaj za grijanje i akumulacijski spremnik u jednoj jedinici
    sustav Pro E
    "DIA" sustav

VAILLANT EcoCOMPACT

Kondenzacijski uređaj za grijanje i laminarni akumulacijski spremnik u jednoj jedinici.


Glavno obilježje sustava ecoCOMPACT je to što na malo mjesta koncentrira mnogo snage. ecoCOMAPCT stane i u najmanju nišu, a unatoč tome daje mnogo udobnosti za obiteljske kuće. Kao krovnoj toplinskoj centrali dovoljan mu je jednostavan zrakodimovod čime se izbjegavaju troškovi skupog dimnjaka. U sustavu ecoCOMPACT su objedinjeni uređaj za grijanje i laminarni akumulacijski spremnik, kompletno prethodno montirani i spremni za uporabu. Zahvaljujući tehnologiji slojevitog (laminarnog) spremnika, uređaj ecoCOMPACT osigurava optimalno zagrijavanje potrebne količine vode. U usporedbi s konvencionalnim koji posjeduje uronjeni izmjenjivač topline, kod laminarnog spremnika se topla voda zagrijava preko vanjskog izmjenjivača topline te potom dovodi u gornji dio spremnika.

    fleksibilnost kod postavljanja
    uređaj za grijanje i laminarni spremnik u jednoj jedinici
    mali troškovi instalacije
    visoki stupanj iskoristivosti: 110 %
    regulacijska tehnika za sve namjene
    dimovodni pribor za svaki ugradbeni položaj
    moderan dizajn
    "DIA" sustav
    Aqua-kondens sustav