Frigosan centralno grijanje

Za 2012. pripremili smo Vam nove, još pristupačnije cijene, Seltron regulatora grijanja koji kao i do sada svojom plug&play tehnologijom čine prvi odabir automatika grijanja. Krajnji korisnik uz vrlo malo znanja o sustavu grijanja putem jednostavnog izbornika u samo nekoliko koraka može podesiti regulator do vrlo visoke funkcionalnosti....

Kalorimetar | Siemens | Ugradnja | Servis | Održavanje

Siemens kalorimetar WFM21 Kalorimetar ili mjerilo toplinske energije je rješenje za kućanstva uključena u sustav opskrbe toplinskom energijom ili kuće s više stanova koja nemaju riješeno pitanje naplate utrošene toplinske energije.

Problem predstavlja financijska raspodjela potrošnje, koja se najčešće procjenjuje i naplaćuje sukladno površini stana ili po iznosu naručenog energenta pa podjeli se po kvadraturi stana i na razne druge načine. Takav obračun ne odražava stvarnu potrošnju, te se u večini slučajeva događa da plaćate susjedu grijanje. Za neveliku investiciju možete podjeliti potrošnju u stvarnom omjeru, plačajući stvarno potrošenu količinu energenta.

Kalorimetar (mjerilo toplinske energije) ugrađuje se na povratni vod grijanja i to na samom početku razvodnog cjevovoda prema stanu. Na polazni i povratni vod ugrađuju se temperaturni osjetnici.
Na mjerilo toplinske energije spaja se računska jedinica koja prima zapreminske impulse od mjerila protoka i izračunava energiju za svaku definiranu zapreminu vode. Izračunavanje energije uključuje mjerenja temperature u polaznoj i povratnoj cijevi, kao i faktor korekcije za gustoću i energiju.

Funkcije računske jedinice su:
- mjerenje protoka
- mjerenje snage
- minimalni i maksimalni protok i snaga
- mjerenje temperature

Kalorimetar se može koristiti i u rashladnim sistemima znači modeli koje mjere i toplu i hladnu vodu.

Računska jedinica neprestano nadgleda brojne važne funkcije, kao na primjer napajanje, temperaturne senzore i alarme curenja. Računska jedinica može se ugraditi na zid ili na samo mjerilo toplinske energije. Računska jedinica isporučuje se sa modulom za daljinsko očitanje.

Uz ugradnju kalorimetra (mjerila toplinske energije), preporuča se i zamjena standardnih radijatorskih ventila sa termostatskim ventilima u svrhu racionalizacije potrošnje toplinske energije.